U bent hier: Home » Biografie

Biografie

Overal waar Laura Fygi komt is ze een exotische verschijning. In thuisland Nederland kennen ze haar als de vrouw die is opgegroeid in Uruguay als dochter van een Egyptische buikdanseres en in het Verre Oosten is zij de geëmancipeerde westerse dame die vele zouden willen zijn. Maar waar zij ook staat, één ding is overal hetzelfde: die uit duizenden herkenbare stem waarmee zij wereldwijd vele harten stal.

Laura heeft inmiddels in heel Europa, Zuid-Amerika en Azië opgetreden. Als Nederlandse zangeres is ze er zelfs in geslaagd om de Chinese markt te veroveren, een unieke prestatie!

Sinds haar dance hits met meidengroep Centerfold, begin jaren tachtig, heeft Laura vele muzikale wegen bewandeld. Jazz, latin, chansons, geen genre is haar vreemd en dit leverde onder meer samenwerkingsverbanden op met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Ook won ze een Edison, ontving ze diverse gouden en platina platen en speelde zij in Singapore de hoofdrol in haar favoriete musical Victor/Victoria.

In 2012 tekende ze een contract met een van de grootste Chinese platenmaatschappijen en  verscheen de CD Flower die speciaal voor de Aziatische markt was gemaakt. Op Flower staan originele Chinese composities die Laura op haar geheel eigen wijze interpreteerde. Een aantal stukken werden vertaald in het Engels en Frans, maar ze zingt ook een viertal stukken in het Chinees waarmee ze haar publiek enorm verraste!

In 2015 vierde Laura haar 25-jarig jubileum als solo artiest en stond ze voorheen onder contract bij Universal Music Nederland. Nu heeft haar carrière zich toch wel verplaatst naar het Aziatische deel van de wereld. Ze tekende dan ook een wereldwijde platendeal met Universal Music in Azië en in 2016 verschijnt een splinter nieuwe CD onder de titel Jazz Love. De CD bevat populaire popsongs die Laura haar eigen unieke allure heeft gegeven… Arrangementen die in haar stijl zijn geschreven, bossa, swing, soft jazz, waarmee nummers van Sade, de Beatles, Alicia Keys en Don McLean een hele nieuwe dimensie krijgen. Diverse concerten volgden waaronder het Jazzfestival van Xiamen in januari 2017 waar ze als één van de grote namen wordt aangekondigd. Ze treedt op met de JZ Big Band uit Shanghai, die ze inmiddels als haar vaste begeleidingsband kan beschouwen.

Het succes van deze CD leidt opnieuw tot een bijzonder project in China. Laura tekent bij het label van JZ Music in Shanghai en maakt een album dat op (lila!) vinyl wordt uitgebracht! Natuurlijk is het album ook digitaal verkrijgbaar maar gezien de herontdekking van de traditionele LP in China een collectors item. Het album is getiteld Laura Goes East en bevat haar persoonlijke interpretaties van overbekende internationale evergreens die iedereen in Azië kent zoals When I Fall In Love, Moon River en What A Wonderful World. Ze nam tevens een duet op in het Chinees met lokale beroemdheid Li Quan.

Maar in Nederland is Laura zeker nog niet uitgespeeld! Ze treedt regelmatig op met diverse begeleidingsorkesten en heeft een bijzonder programma ontwikkeld met het Trio Galantes waarmee ze haar passie voor latin muziek deelt en dat bestaat uit 3 gepassioneerde klassiek geschoolde Zuid-Amerikaanse muzikanten.

Een carrière van bijna 30 jaar en 17 albums op haar naam…. Laura Fygi kan trots zijn op wat ze heeft bereikt! Zowel de klasse van haar stem als haar voorkomen blijven onveranderd. Husky, met een prachtige dictie en een fantastische timing die vaak is vergeleken met die van Peggy Lee en de intimiteit van Julie London.

Deze jazz diva is voorlopig nog niet uitgezongen!